dimecres, 21 de maig del 2014

Dofí

El dofí és un MAMÍFER aquàtic. És carnívor, excel·lent nedador, remarcable per les seves facultats psíquiques, que viu en uns mars temperats i càlids.

Aquest animal pot nadar a 63 km/h sense provocar turbulències, saltar fins a 7 metres d'altura fora de l'aigua, submergir-se ràpidament i durant força temps, i disposa com a qualitat única entre els animals, d'un veritable llenguatge sonor i ultrasonor de 400 "paraules".esta dotat d'un cervell comparativament tan desenvolupat com l'humà, manifesta una gran sensibilitat pel que fa al dolor i al plaer, demostrada amb les seves relacions amb l'home.

ANATOMIA :Els patrons bàsics de coloració de la pell són tons de gris, amb major claredat en el ventre i rangs més foscos en el llom. Sovint es combina amb línies i taques de diferent tint i contrast. En diverses espècies de la família, les mandíbules s'allarguen, formant un musell prim distintiu, amb un nombre de peces dentals que oscil·la de 20 a 50 en cada mandíbula. Respiren a través d'un sol orifici a la part superior del seu cap, anomenat espiracle.

COMPORTAMENT: Els dofins són animals socials que viuen en grups familiars. En llocs amb una gran abundància d'aliments, aquests grups poden excedir els 1.000 individus. Els dofins poden establir forts llaços socials, on fins i tot alguns individus ferits o malalts són cuidats per altres, fins i tot ajudant-los a respirar en portar-los a la superfície si fos necessari. 

REPRODUCCIÓLa còpula dels dofins succeeix cara a cara. L'acte real sol ser breu, però es pot repetir diverses vegades en un període de temps curt. 

ALIMENTACIÓ:  Peixos i calamars són l'aliment principal, però la falsa orca i l'orca també s'alimenten d'altres mamífers marins. Els delfínids utilitzen diverses tàctiques de caça: moltes vegades cacen usant la seva velocitat, però també usen l'ecolocalització per buscar preses enterrades en la sorra. Els dofins que cacen peixos agrupats en bancs formen grups i acorralen a aquests perquè se separin de la resta del grup

http://www.youtube.com/watch?v=s5R1di7wVpc


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada